top of page

O meni

Tanja Puklek (PuTanja) je hrvatska autorica, plesačica i nastavnica matematike koja istražuje interakciju plesa, cirkuske umjetnosti i matematičkih principa. Kombiniranjem navedenog traži nove metode i ishode u izvođačkom, autorskom i edukacijskom smislu.

Rođena je u Zagrebu 16.10.1987.

Diplomirala je Matematičku statistiku na PMF-u u Zagrebu.

Plesnu edukaciju započinje u djetinjstvu, te ju kasnije nastavlja u Masa dance company, u Zagrebačkom plesnom centru, te sudjelovanjem na brojnim radionicama uključujući i redovito pohađanje radionica za profesionalce u organizaciji Zagrebačkog plesnom centra. Od pedagoga od kojih je učila valja istaknuti sljedeće: Ognjen Vučinić, Tijen Lewton, Satoshi Kudo, Claire Huber, Caroline Alves i Miro Wallner, Clement Layes.

Cirkuske vještine stječe pohađanjem radionica i konvencija, gdje je imala prilike učiti od Lee Delong, Tomasa Sokolowicza, Cyrilla Humena, kompanije Un Loup pour l'Homme i mnogih drugih, ali i samostalnim istraživanjima. Zalaže se za promicanje plesa u cirkuskoj umjetnosti na području Hrvatske.

Kao autorica i izvođačica surađuje s brojnim hrvatskim i stranim plesnim i novomedijskim umjetnicima (Mia Zalukar, Bruno Isaković, Filip Borelli, Leo Betinelli, Sifiso Seleme..)  Kao plesačica i žonglerka nastupala je i držala edukacije diljem hrvatske i u inozemstvu (Njemačka, Austrija, Poljska, Nigerija, Crna Gora). Od 2019. godine je članica Udruge plesnih umjetnika Hrvatske - UPUH.

 

Stečena znanja iz područja matematike kao i cirkuske i plesne umjetnosti, aktivno prenosi drugima. Od 2014. do 2017. godine radila je u Školi za cestovni promet kao nastavnica matematike, te je 2015. godine završila Pedagoško-psihološko-didaktičko – metodičku izobrazbu na Hrvatskim studijima u Zagrebu, a 2016. godine položila stručni ispit za zanimanje nastavnika matematike. Od jeseni 2017. redovito drži tečaj plesa s rekvizitom, te od 2015. godine drži radionice suvremenog plesa, plesa s rekvizitom i poi manipulacije od kojih valja istaknuti radionicu plesa i žongliranja u sklopu Erasmus+ projekta GIRLS Gender-Inclusion-Empowerment : razmjena mladih (Krzyzowa, Poljska) 2017. godine.

Žvotopis sa svim detaljima možete pronaći ovdje.

TAANJA 3.jpg
bottom of page