top of page
Instrukcije iz matematike
Pythagoras Three new2.png

iNSTRUKCIJE IZ MATEMATIKE

Instrukcije iz matematike namjenjene su učenicima osnovnih i srednjih škola kao i studentima. Obuhvaćaju pomoć u učenju i polaganju ispita redovnog gradiva matematike kao i pripreme za državnu maturu. Uz individualan pristup pojašnjavanja gradiva i savjete za učenje, učenici imaju priliku pronaći svoje metode učenja i razumijevanja matematičkih problema. 

Cilj mi je, osim polaganja ispita, usredotočiti se na povezivanje matematičkih problema sa životnim situacijama s kojima se pojedini učenik susreće u svojoj svakodnevnici. Pri čemu stavljam naglasak na stjecanje znanja i postizanje matematičkih kompetencija i time matematičke pismenosti učenika.

"Matematička pismenost je sposobnost pojedinca da prepozna i razumije ulogu koju matematika ima u svijetu, da donosi dobro utemeljene odluke i da primjenjuje matematiku na načine koji odgovaraju potrebama života tog pojedinca kao konstruktivnog, zainteresiranog i promišljajućeg građanina"  

- definicija prema PISA-i, prijevod doc. dr. sc. Tomislav Šikić -

Na ovako koncipiranim instrukcijama učenici, uz moju pomoć, samostalno rješavaju zadatke, obavljaju vježbe i zapisuju. Moja uloga je odgovaranje na njihova pitanja i ukazivanje na bitne sadržaje koje još nisu usvojili te tumačenje kako se samostano snalaziti u već postojećim materijalima i kako biti što samostalniji u učenju. 

Također, u svoj rad uključujem i vježbe čiji opis možete naći u odjeljku "vježbe za mozak" na ovoj stranici.

Osim individualnih i grupnih satova, učenici mogu dobiti i uslugu mrežnih (on line) instrukcija putem video poziva.

  CJENIK
u mom prostoru
u Vašem prostoru
Mrežne (online)
Individualne
1h
120 kn
1h
140 kn
1h
100 kn
Grupne
1h
80 kn po osobi
1h
90 kn po osobi
1h
70 kn po osobi
Vježbe za mozak

vježbe za mozak

Mišljenje i učenje ne događaju se  samo u glavi. Naši pokreti također dovode do razvoja mozga i učenja. Ova teza upravo je temelj edukacijske kineziologije koju je, nakon 20 godišnjeg istraživanja, razvio dr. sc. Paul E. Dennison, edukator i znanstvenik u suradnji sa svojom ženom i kolegicom Gail E. Dennison. Dr. Dennison je, kroz testiranja i proučavanje utjecaja pokreta na rad mozga i procese učenja, došao do osnovnog seta od 26 vježbi koje je nazvao Brain Gym aktivnostima.

"U proteklom stoljeću, poučavanje nastavnika u učionici, bilo je bazirano na premisi da je učenje mentalna aktivnost. Fizikalne komponente učenja -vidne, čujne vještine, držanje i fina motorika - su gotovo u potpunosti bile zanemarivane od strane učitelja. Učenik koji ima poteškoće u ranom školovanju rijetko postiže bolje uspjehe u učenju kasnije, osim ako se na neki način ne adresira fizikalni uzrok stresa."  

- Paul E. Dennison -

Navedene aktivnosti vode poboljšanjiu:

  • opće motoričke koordinacije, koncentracije i pamćenja

  • čitanja, pisanja, jezičnih i matematičkih vještina 

  • organizacijskih vještina 

  • logičkog mišljenja i razumijevanja 

  • emocionalne ravnoteže  

  • smanjenju hiperaktivnosti i napetosti.

Proučavajući Brain Gym aktivnosti ustanovila sam da mnoge vježbe, koje provodim kao predvježbe za učenje novih trikova u manipulaciji poi rekvizitom, upravo sadrže i elemente Brain Gyma. Kombinirajući ples, rad s rekvizitom i Brain Gym vježbe, proširla sam spektar vježbi za svladavanje nove vještine, te sam ih počela primjenjivati, ne samo na tečajevima plesa  nego i u sklopu poučavanja bilo koje materije. 

(Više o poi rekvizitu i tečajevima pogledajte pod nazivom "poi" u izborniku te u odjeljku "ples i cirkus" na ovoj stranici.) 

Radionice
Ples i cirkus

Ples i cirkus

Ples s rekvizitom u suvremenoj izvođačkoj umjetnosti nalazimo kao učestali medij. Paralelno s razvojem suvremenog plesa razvija se i suvremeni cirkus, te cirkuske vještine i ples u jednom isprepletenom odnosu pričaju naše priče.

bottom of page