top of page
44328552_2102278519794077_3358380433644453888_o_edited.jpg

Feng Shui

U doslovnom prijevodu Feng znači vjetar a shui voda koji se u kineskoj kulturi povezuju sa zdravljem i blagostanjem. Kineska filozofija, umjetnost i znanost Feng Shui, stara više od 3000 godina, inspirira nas u istraživanju tijela, osobe ali i stvari u prostoru. Ovaj eksperiment pokreta/plesa i zvuka/glazbe počiva na njezinim principima.

Feng Shui je jedinstevn glazbeno plesni performans u kojem autori kombiniraju živu autorsku glazbu sa suvremenim plesom i manipulacijom objekata, a inspiriran je Feng Shui filozofijom i istraživanjem suvremenog zvuka i pokreta. Autori se bave temama metafizičkog ambijenta i pogleda izvan kutije, izvan naučenog i pristupačnog.

Ovaj performans uključuje suvremene glazbene tehnike koje je Filip Borelli istraživao, kao što su beatbox, uživo snimanje i reproduciranje nasnimljenih sekvenci u petlji, sviranje na termosici. Plesni dio potpisuje Tanja Puklek koja kombinira suvremene plesne tehnike sa flow umjetnošću manipulacije objekta poi. U ovom performansu koristi LED poi i zastave a specijalnost njezine izvedbe je poi manipulacija stopalima. 

Autori i izvođači: Filip Borelli i Tanja Puklek

Glazba/zvuk: Filip Borelli i Tanja Puklek 

Kostimografija: Tanja Puklek

-          1 table and 3 chairs

  • Black Facebook Icon
bottom of page