top of page
Povijest

POvijest POI rekvizita i vještine

Naziv poi odnosi se na rekvizit nalik njihalu (uteg na konopcu), ali i na vještinu manipulacije tim rekvizitom. Kao i žongliranje, poi vještina se koristi kao medij u izvođačkoj umjetnosti, ali i kao rekreacija koja poboljšava našu koordinaciju, motoriku te razvoj mozga na sličan način kao i Brain Gym vježbe. Prilikom manipulacije ovim rekvizitom naglasak je na različitim ritmičkim i geometrijskim obrascima, nastalim uslijed njihanja i vrtnje rekvizita, u kombinaciji s pokretom izvođača.

Koliko je za sad poznato, poi potječe od naroda Maora (Novi Zeland). Maori su poi koristili za vježbu i razne društvene igre, a vještinu stečenu vježbanjem poi-a, koristili su u borilačkim vještinama i tradicionalnoj izvođačkoj umjetnosti (kapa haka). Danas je poi disciplina raširena diljem svijeta, i dalje s istom svrhom, uz pregršt varijacija na temu.

rukotvorine

U ponudi su poi čarape punjene rižom, sašivene od recikliranih materijala (niža cijena) ili novih materijala (veća cijena), prema željama kupaca. Svaki je unikatan i ručno iskrojen. Osim poi čarapa u ponudi su i zastave tj. hibrid poi-zastave. Razlika je u tome što poi-zastava nije na štapu, može se nositi i kao šal.

Cijena ovisi o materijalu i o tome kako je dizajniran. Opis i cijena pojedinog dizajna pojavit će se pritiskom na fotografiju.

galerija proizvoda

Rukotvorine
bottom of page