top of page

poi i ritam tijela

vježbe za tijelo i mozak

Tečaj može biti koncipiran i kao radionica, a namjenjen je  školarcima koji će u sklopu ovog programa, uz pomoć motoričkih vježbi, osnaživati svoj mozak i spretnost te se kreativno izražavati. 

Polaznici će, pomoću pripremnih vježbi s elementima Brain Gyma i tjelesnih perkusija, dovoditi svoje tijelo i mozak u stanje pripravnosti za učenje poi vještine. Kroz različite vježbe i igre, polaznici će učiti osnove manipulacije poi rekvizitom. Također, polaznici će se i likovno izražavati kreirajući vlastite likovne uratke na temu kružnice i simetrije. Iskustveno će učiti što je kružnica i kako ju nacrtati uz pomoć konopca i olovke, a koristeći se tehnikom „double doodle“, odnosno crtanjem koristeći obje ruke istovremeno, učiti će o simetriji i simetričnim likovima.  

Trajanje tečaja:  1 h 30 min tjedno 

Trajanje radionice: 1 h 30 min dnevno (2 ili više dana za redom)

Dobna skupina:  jedna grupa za djecu od 7-11 godina, a druga za djecu od 12-15 godina

Lokacija tečaja: Brainy centar Kaptol 12, Zagreb - prijave u tijeku

  • Black Facebook Icon

Broj polaznika i tehnički uvjeti radionice

Poželjno je da maksimalan broj učenika po grupi bude 10, te da je radionica zatvorenog tipa, odnosno da u vremenskom intervalu trajanja radionice grupa bude fiksna. To je iz razloga što je radionica koncipirana tako da vježbe od početka do kraja imaju slijed i smisao i ideja je da svaki polaznik prođe kroz sve vježbe.

Prostor na kojemu se odvija radionica treba biti površine barem 30 m2 zbog kretanja polaznika po prostoru i korištenja rekvizita koji zauzima dobar dio prostora. Idealan prostor bila bi školska učionica, igralište, gimnastička ili plesna dvorana.

Potrebno je osigurati po jedan stol na 4 polaznika i po jedan stolac za svakog polaznika.

bottom of page